Udemy - és kitárul a világ ...

Amit az utóbbi években programozás terén tanultam, annak a nagyrésze az Udemyhez köthető. Elfogult vagyok az Udemyvel kapcsolatban? Nem is kicsit! Csak azt sajnálom, hogy nem korábban tévedtem erre a platformra. Következzen hát egy vállaltan szubjektív beszámoló erről az oldalról, és egy kis útmutató, hogy hogyan érdemes használni.

Mi az az Udemy?
Az internet talán legnagyobb online tanulást lehetővé tévő plattformja. Több mint 100 000 videókurzus érehtő el különböző témakörökben. Fotózás, marketing, zene, üzleti élet, dizájn, egészéges életmód, infromációs technológia és még számos egyéb terület, amelyeken rengeteg videótanfolyam érhető el. És természetesen programozás! Talán ezen a területen a legnagyobb a választék. Naprakész ismereteket sajátíthatsz el othhonról, kényelmesen, a saját időbeosztásod szerint, teljesen az alapoktól az abszolut profi szintig.

Milyen nyelven tanulhatok?
A legnagyobb számú kurzus természtesen angol nyelven érhető el, de azért egyéb nyelveken is lehet és érdemes is keresgélni. Bizonyára sokakat elbizonytalanít, hogy a tanfolyam nem magyarul van, de hamar bele lehet rázódni, és menet közben egyre inkább megszokja az ember, hogy idegen nyelven sajátítja el az információkat.

Az árakról ...
A kurzusok árai dinamikusan változnak. Mit is jelent ez?! A kurzusok árai nem állandóak, függhet attól is, hogy friss regisztrációval rendelkezünk-e, telefonról vagy asztali számítógépről jelentkeztünk be, van-e éppen akció és így tovább. Tudom ez meglehetősen kaotikusnak tűnik így elsőre, de kurzusok túlnymó többsége megvásárolható 10.99-12.99 Euró közti áron legfeljebb ehhez néhány napot várnunk kell, vagy éppen mobil telefonról kell a vásárlást intéznünk. És egy 5000 Ft alatti ár igazán nem sok egy 10-30 órás tanfolyamért.

Hogyan válasszunk?
Gyakran a bőség zavarával küzdünk, ha egy kurzust szeretnénk vásárolni. Hgyan tudunk jó döntést hozni?
- Alaposan böngésszük át a kurzus leírását és a taratlomjegyzéket is!
- Minden kurzushoz elérhető egy-két mintalecke. Ebből már látjuk milyen tempóban, hogyan tanít az oktató. Szánjunk időt ezek megnézésére.
- Nézzük meg, hányan vásárolták meg a kurzust, milyen az értékelés, mikor frissült utoljára a kurzus anyaga!